Horsens State Prison Motorcycle Festival
Horsens State Prison Motorcycle Festival
Horsens State Prison Motorcycle Festival
Horsens State Prison Motorcycle Festival

Arrangørerne bag den ambitiøse ”Horsens State Prison Motorcycle Festival” har besluttet at nedlægge festivalen efter kun 3 år, selvom det i ´17 var den økonomiske bedste festival siden starten.

 

”Vi har måske lagt musik-nivauet for højt med Rammstein, Twisted Sister, DAD og over 20 andre fede bands i forhold til det, som motorcykelfolket sætter pris på. Samtidig er vi i konkurrence med en række motorcykeltræf, hvor MC-foreningerne sælger øl til 10-15 kr. og med gratis, eller en meget beskeden entré. Udgiftsmæssigt er der meget stor forskel på en festival og et klubtræf” – siger direktøren Claus Visbye for Horsens & Friends, der har været arrangører af festivalen.

 

”Vi har mødt en masse dejlige mennesker, udstillere og importører gennem de 3 år, men når vores store festival-forbillede i Fakersee i Østrig med årligt 135.000 motorcyklister ikke tilnærmelsesvis kan blive én realitet, så vil vi hellere satse udelukkende på det som Horsens & Friends er god til, store koncerter og shows. Vi vil også gerne takke alle de brave folk som har bakket festivalen op gennem årene” slutter Claus Visbye

 

Se alle de dejlige billeder fra 2017 festivalen på Facebook

Fængslet

Fængslet

Kom ind bag pigtråden og se FÆNGSLET som det stod, da den sidste indsatte forlod det i 2006. Det er i disse rå og autentiske rammer, at Horsens State Prison Motorcycle Festival finder sted. 

Som navnet antyder, finder Horsens State Prison Motorcycle Festival sted på et fængsel. Nærmere bestemt er det FÆNGSLET i Horsens, som udgør de unikke rammer til den festival, der vel nok må beskrives som Danmarks mest fængslende festival.
 
Siden den sidste fange forlod det tidligere Statsfængsel i 2006, er FÆNGSLET i Horsens blevet omdannet til en kulturinstitution. FÆNGSLET har været med til at sætte Horsens på landkortet som Jyllands musik- og kulturhovedstad, og nu er tiden altså kommet til, at det også bliver stedet for en af landets mest særlige festivaler.
 
Indtil videre har FÆNGSLET dannet ramme om en række aktiviteter, såsom store koncerter med blandt andet Metallica, Volbeat og Aerosmith. Derudover finder der også jævnligt flere kulturarrangementer sted på det tidligere fængsel, der blev taget i brug i 1853, og som stadigvæk står, som da de sidste fanger forlod det.
 
Helt centralt for FÆNGSLET står Fængselsmuseet. Museet er verdens største fængselsmuseum, og her har Museum Horsens skabt en unik museumsoplevelse i de rå og autentiske rammer.
 
Besøgende på Horsens State Prison Motorcycle Festival har mulighed for at få et indblik i livet bag murene. En tur på opdagelse i museet byder blandt andet på besøg i Fængselskirken, Gammelcelle og Rockergangen.
 
Fængselsgården, hvor de indsatte oprindeligt kunne få frisk luft og motion, er nu indrettet til koncertområde, og en del af festivalpladsen til dette års Horsens State Prison Motorcycle Festival vil være at finde her. Derudover bliver udenomsarealerne brugt til de mange stande og boder på festivalpladsen.
 
FÆNGSLET i Horsens har de seneste år været lokation for flere af de store danske film. Blandt andet er der optaget scener fra både ”Hvidstensgruppen” og ”R” på FÆNGSLETs arealer.
Thrane.nu