Horsens State Prison Motorcycle Festival
Horsens State Prison Motorcycle Festival
Horsens State Prison Motorcycle Festival
Horsens State Prison Motorcycle Festival

Arrangørerne bag den ambitiøse ”Horsens State Prison Motorcycle Festival” har besluttet at nedlægge festivalen efter kun 3 år, selvom det i ´17 var den økonomiske bedste festival siden starten.

 

”Vi har måske lagt musik-nivauet for højt med Rammstein, Twisted Sister, DAD og over 20 andre fede bands i forhold til det, som motorcykelfolket sætter pris på. Samtidig er vi i konkurrence med en række motorcykeltræf, hvor MC-foreningerne sælger øl til 10-15 kr. og med gratis, eller en meget beskeden entré. Udgiftsmæssigt er der meget stor forskel på en festival og et klubtræf” – siger direktøren Claus Visbye for Horsens & Friends, der har været arrangører af festivalen.

 

”Vi har mødt en masse dejlige mennesker, udstillere og importører gennem de 3 år, men når vores store festival-forbillede i Fakersee i Østrig med årligt 135.000 motorcyklister ikke tilnærmelsesvis kan blive én realitet, så vil vi hellere satse udelukkende på det som Horsens & Friends er god til, store koncerter og shows. Vi vil også gerne takke alle de brave folk som har bakket festivalen op gennem årene” slutter Claus Visbye

 

Se alle de dejlige billeder fra 2017 festivalen på Facebook

Fortællinger

Fortællinger
Foto: Sam Manicom

Når vi åbner dørene op for festivalen i 2015, bliver der oplevelser, du vil huske fremover og inspiration til at udforske ukendte lande på motorcyklen.

Læs mere om det her.

 
Sam Manicom

Oprindeligt havde Sam Manicom planlagt, at han ville bruge et år på at køre gennem Afrika. Rejsen udviklede sig dog til at blive en otteårig episk odysse på 200.000 miles gennem 55 lande. Efter at være vendt tilbage fra sin sidste tur, arbejder han nu på fuld tid i en verden af eventyrrejser. Han er en af de vigtigste arrangører af verdens største eventyrrejse motorcykeltræf, der drives af Horizons Unlimited og afholdes hvert år i Storbritannien. Hans præsentationer er lavet til verdensberømte organisationer såsom Wilderness Lectures, ROSPA, Institute of Advanced Motorcyclist, Touratech, BMW Clubs, Harley Davidson Owners Group og ved UK Book Festivals.

Hans fire bøger ”Into Africa”, ”Under Asian Skies”, ”Distant Suns” og ”Tortillias to Totems”, beskriver levende hans episke rejser.

Læs mere om ham her.

Christian Kjær

En anden af foredragsholderne er Christian Kjær, der i forbindelse med OL i Beijing var på en fredsmission for motorcyklister fra EU. Under titlen ”Olive Tree Route expedition” kørte motorcyklister fra syv lande fra Grækenland til Beijing, hvor de plantede et oliventræ ved hver grænseovergang, olympiske kontorer samt de ambassader, de passerede på deres tur. Ekspeditionen var støttet af Europarådet, Unesco, Græsk Handelsministerium og mange flere.

Ud af de 52, der startede i Grækenland, døde en og syv blev skadet. Kun 16 gennemførte det hårde løb. Blandt dem var Christian Kjær, der på Horsens State Prison Motorcycle Festival vil fortælle om sine oplevelser. 

Pia Steen Petersen

Som den første kvinde kørte Pia i 2014 Intercontinental Rally på det afrikanske kontinent. På ryggen af en motorcykel brugte hun 14 dage på at køre de 5.500 kilometer fra Marokko videre gennem Mauritanien og Senegal, inden målet blev nået i Dakar. Mød hende på festivalen, hvor hun vil fortælle om sine oplevelser i det udfordrende terræn, der går gennem sten- og sandørken og over Atlasbjergene. Hun klarede sig igennem dage, hvor temperaturerne vekslede mellem at være under frysepunktet og omkring 40.

Udover at have deltaget i Intercontinental Rally er hun også Danmarksmester i Enduro 2011, 2012 og 2013.

Thrane.nu